Recept: Lion bars

Hej, det var ett tag sedan jag var aktiv här så jag tänkte ge er ett super gott recept på Lion bars, jag själv testade göra såna i lördags och det blev så gott. Jag tänkte faktiskt ge er lite life update, men först receptet😉.

Recept: Lion bars

Ingridenser:

 • 3 dl jordnötssmör
 • 2 dl ljus sirap
 • 1 dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 dl havregryn
 • 250g choklad, rent

Gör så här:

 1. Smält jordnötssmör,sirap,strösocker och vaniljsockeret på svag värme
 2. När allt smält samman, ta av grytan från plattan och häll i havregrynen. Rör om.
 3. Fördela smeten i två avlånga bakformar. Obs, tänk på att ha bakplåtspapper. Låt det sedan stelna i kylen/svalen i ca 1 – 2 1/2 timmar.
 4. Smält chokladen och häll över smetarna och låt sedan stå i frysen i ca 1 – 1 1/2 timme
 5. Skär barsen i 2cm breda längder

Klar

Här är då receptet, själv tyckte jag att det blev super got och enkelt att göra, bortsett från att det tar lång tid😝

Ni undrar säkert vad jag hållt på med under tiden jag var borta, men det är lite blandade svar, jag ska t.ex ha nationella prov i engelska nästa vecka så det har jag tränat till, jag har umgåtts med kompisar osv. Men idag kännde jag att det behövdes en uppdatering här, och jag är förmodligen tillbaka igen på torsdag eller söndag😉

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>