5

Lucka 5 konstig fakta om ett ställe som heter Rocca di Papa och faktan som kommer att komma är hittad i en bok och har kollats upp av forskare, men jag kan inte säga om det är sant eller inte, ok?

Rocca di Papa är en liten ort vid Albanosjön i Lazio, ungefär 25 kilometer ifrån Rom. Namnet, ”påvens klippa”, hänför sig till påven Eugenius //, och vid sjön ligger också det påvliga sommarresidenset Castel Gandolfo. I Rocca di Papa undrar man om naturlagarna verkligen gäller, kan vattnet flyta uppåt, bilar och andra saker rulla uppför baken (som i en neförsbake) utan att vara igång?

Det första ögonvittnet som upplevde det gåtfulla fenomenet var en tysk präst år 1992.”Plötsligt stannade bussen från Neapel till Florens till vid den där sträckan på Via dei Laghi”, säger han. ”Man hade redan berättat för oss om, att där skulle vattnet flyta uppför berget. Busschauffören stannade vid foten av kullen och lade motorn i friläge. Bussen tog fart, först långsamt, sedan allt snabbare, och rullade uppför berget med 30 personerombord.” På bussen befann sig även en polis och en ingenjör, och båda bekräftade det obegripliga och försäkrade: det var inget trick.

Finns det alltså ställen på jorden där tyngdkraften är upphävd och stenar inte bara kan rulla nedför utan också uppför?

En undersökning gjordes alltså år 1992 av en buss med 30 pasagerare ombord. Vill ni ha fler såna här när min julkalender är slut så skriv

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>