Halloween vecka🎃| spökhistorier

Hej allesammans, nu är det dag tre på min halloween vecka och jag tänkte berätta några spök historier, dom är inte jätte läskiga men dom är spännande, så fortsätt läs.

Jag tappade bort min telefon

I går kväll fick jag veta att ett band jag gillar alldeles strax skulle spela på en bar i närheten av där jag bor. Jag stressade iväg hemifrån för att hinna. Efter spelningen tog jag några glas med några vänner, men insåg då att jag inte hade min telefon på mig. Jag letade under bordet vi satt vid, vid baren, i badrummen, och till slut gav jag upp och lånade min kompis telefon för att ringa mig själv.

Efter två signaler svarade någon, jag hörde ett lågt rosslande fniss, och så lades det på. Ingen svarade när jag försökte ringa igen. Jag fick inse att det förmodligen var kört, och gav mig av hemåt.

Väl hemma hittade jag min telefon på nattduksbordet, precis där jag lämnat den.

Flickan på övervåningen

En liten flicka leker i sitt rum när hon hör mamman ropa från köket på undervåningen. Hon springer ner och rundar trappan för att komma in i köket, men då öppnas en av garderobsdörrarna i hallen.

En hand sticks ut, tar tag i flickan och drar in henne, och där inne i garberoben står hennes mamma. Hon viskar till sin dotter: ”Gå inte in i köket. Jag hörde det också.”

Sarah O’Bannon

Likkistor brukade förut ha ett litet hål inbyggt i dem, och från hålet ett två meter långt rör med en liten klocka längst upp. Röret var till för att ge luft till de som eventuellt råkat begravas levande. När dödgrävaren i Oakdale, Harold, hörde denna klocka ringa gick han för att se om det var barn som busade. Ibland gjorde de det, och ibland var det vinden. Men den här gången var det varken eller. Från röret hördes en röst ropa.

– Är du Sarah O’Bannon?, frågade Harold.
– Ja, svarade rösten.
– Född 17 september 1827?
– Ja!
– Det står här på gravstenen att du dog den 19 februari.
– Nej, jag lever, det var ett misstag! Gräv upp mig, befria mig!

– Jag är ledsen, frun, sade Harold och plockade upp lite jord som han sedan täppte till röret med, och fortsatte:

– Men det är augusti nu, och vad du där nere än är så kommer du inte upp.

Penpal (utdrag)

Om du är i ett helt tyst rum, och trycker ditt öra mot en kudde, så kan du höra dina egna hjärtslag. När jag var liten tyckte jag de lät som mjuka fotsteg över ett golv med heltäckningsmatta, och varje natt, precis när jag var på väg att somna, brukade jag höra de och skrämmas klarvaken.

Porträtten

En jägare hade varit ute och jagat hela dagen, och när mörkret föll insåg han att han befann sig mitt i den djupaste skog. Mörkret föll, och i rädsla för att gå vilse bestämde han sig för att till att börja med försöka hitta ut ur den täta växtligheten.

Efter att ha gått i vad som kändes som timmar blev träden färre och en liten skogsdunge öppnade sig, med en gammal stuga i mitten. Himlen var nästan kolsvart och jägaren bestämde sig för att knacka på och se om han kunde stanna där över natten.

När han kom närmare såg han att dörren stod öppen, och att det var tomt inne i stugan. Ingen var där. Han gick in, såg en gammal säng, och lade sig för att sova. Han var dödstrött och precis på väg att somna in, när han kastade en sista blick ut i stugan. Då upptäckte han att väggarna var prydda med ett stora tavlor.

Han såg inte mycket i mörkret, men kunde uttyda att de föreställde bleka ansikten som såg förvridna, ondskefulla och hatiska ut. Figurerna på tavlorna stirrade alla ned mot sängen i mitten av stugan, mot honom, och gjorde honom illa till mods. Han vände sig mot väggen, lyckades med en ansträngning strunta i tavlorna och somnade.

Nästa morgon vaknade han och vände sig om, blinkande i solljuset. När han tittade upp i stugan insåg han att det inte fanns några tavlor på stugans väggar. Bara fönster.

Spök historierna är hittade här: http://www.creepypasta.se/creepypasta/tusentals-har-rostat-har-ar-natets-laskigaste-spokhistorier/

Hoppas ni gillade dom. Ses imorgon, bye🎃

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>